55+ Toernooi 2018-2019

Toon Munsters, 24eKampioen 55+ biljarttoernooi.
 
Het  Biljarttoernooi  55+ is in het seizoen 2018/2019 voor de 24ekeer georganiseerd en werd  donderdag j.l. afgesloten tijdens een gezellige bijeenkomst in Café In den Sleutel aan de Stationsstraat in Deurne. Namens de organisatie maakte Piet Verbakel de eindstand bekend. Kampioen werd Toon Munsters met een totaal van 46 punten. Hij won maar liefst 23 wedstrijden en verloor maar slechts 2. De kampioen had een voorsprong van 8 punten op nummer 2, Gerrie Guffens en 13 punten op Jo van Lierop die als nummer 3 eindigde. Laatste werd Henk van den Anker met 10 punten. Naast de kampioensbeker nam Toon Munsters ook de Wisselbeker voor 1 jaar mee naar huis.
Voor de kortste partij tekenden de kampioen met 12 omlopen voor 43 caramboles en de beste kortste partij kwam op naam van Gerard van Someren met 12 omlopen voor 64 caramboles.  Voor de langste partij tekende Kees Luijkx. Hij moest voor 66 caramboles, 48 maal van zijn stoel. De hoogste serie van 25 kwam eveneens op naam van Gerard van Someren.  Maar liefst 16 van 25 deelnemers eindigden met een lager gemiddelde dan bij het begin van het toernooi.
Tevens werden door Piet Verbakel enkele sponsoren bedankt, maar ook de uitbaters van het clubhuis voor de prijzen en de bekers. Ook dit jaar werden weer enkele jubilarissen gehuldigd. Voor 20 jaar deelname was dat Gerard Dielissen uit Liessel, Gerard Geurts en Wiebe Nijhof uit Deurne. Piet Fransen, de kampioen Toon Munsters en Eimert Swinkels namen al 5 jaar deel.
Tenslotte merkte Piet Verbakel nog op dat in september a.s. dus het 25e toernooi van start gaat. Om volgend jaar dan wat meer aandacht te kunnen schenken, gaan we op zoek naar enkele sponsors. Na de tradionele loterij, zonder nieten, werd de middag onder het genot van een hapje en een drankje afgesloten. Met een tevreden gevoel gingen de deelnemers gingen  huiswaarts.
 
 Slotbijheenkomst 2019 (4).jpg
Kampioenen van links naar rechts: 
Gerrie Guffens (2e), Toon Munsters(1e en Wisselbeker) en Jo van Lierop (3e)

Eindstand Libre toernooi 2018-2019.jpg

Eindstand te openen in pdf