« Zaterdag 3 november Creedence Clearwater Survival op het podium»

Gepubliceerd op 29-10-2018

Iedereen kent natuurlijk de legendarische hitmachine Creedence Clearwater Revival: niet alleen songs als 'Bad Moon Rising' en 'Suzie Q' nestelden zich in het collectieve geheugen, ook wereld-beroemde nummers uitgevoerd door anderen blijken ooit uit de koker van songsmid John Fogerty te zijn gerold: 'Proud Mary', 'Rocking all over the world'...het zijn allemaal originele Creedence-songs! 
 
Een bandnaam voor deze tributeformatie was gauw gevonden: een avondje Creedence-repertoire vertolken is een ware aanslag op stembanden, snaren en drumvellen; een heuse survivaltocht door het illustere repertoire van de alom geroemde jaren 60/70 formatie .  
 
Wanneer je CCS de muziek van CCR hoort spelen waan je je terug in die goeie ouwe tijd. Het feest der herkenning zal je verbazen. Dat al die supersongs oorspronkelijk van Creedence zijn is voor menigeen een openbaring. Alle klassiekers gespeeld door een band die in klank nauwelijks onderdoet voor het origineel levert een muzikale happening op die je rock 'n' roll-hart sneller doet slaan.

fb-3-nov-1538390066.jpg